Action without vision is only passing time
Vision without action is merely daydreaming
But vision with action can change the world…
 - Nelson Mandela
 
 
 
Wanneer je te maken hebt (gehad) met situaties die indruk op je maken, die nieuw zijn, waar je bang voor bent of die spanning veroorzaken, dan is de manier waarop je hier mee omgaat van groot belang.

Veel mensen hebben de neiging om ingrijpende situaties uit te weg te gaan. Soms is dat een tijdje zinvol: je overleeft. Op de lange termijn helpt het niet: er blijft spanning. De situatie komt terug, het nare gevoel komt weer op, overleven helpt niet meer. 
 
Stilstaan bij ervaringen, inzicht in patronen is dan nodig om tot werkelijke oplossingen te komen. 

 

Wij zijn geïnteresseerd in wat er echt aan de hand is, in wat je raakt, in waarom het zo moeilijk is, in wat je eigenlijk zou willen in je persoonlijk leven, je relatie, gezin, familie of in je werk.
Vanuit het Rechtsom gedachtegoed stellen we vragen naar wie jij bent, naar wat je drijft. Dat is inspirerend maar kan ook confronterend zijn. In de Rechtsom werkwijze gaan we in op waar het echt om gaat. 
 
Het Rechtsom gedachtegoed is ontwikkeld door Loet Schoonhoven. Zijn bijzondere vermogen om te komen tot de kern van de zaak, zowel in persoonlijke als in organisatievraagstukken, is voor veel mensen en organisaties van grote waarde gebleken. Zijn visie op veranderingsprocessen heeft hij toegankelijk gemaakt door het te beschrijven en samen met zijn vrouw Gerda de Groot in 2007 de Rechtsom Academy te starten. 
 
Loet is in 2012 overleden. 
Gerda de Groot zet het bedrijf binnen haar expertise voort, vanuit hun gezamenlijke visie.

Wil je meer weten over Rechtsom? http://rechtsom.nl