En de dag kwam dat het risico om strak in de knop te verblijven pijnlijker was dan het risico dat het zou kosten om te bloeien. 
 - Anais Nin 
 
 
 
 
Als ruzies voortduren…
Als je elkaar niet begrijpt…
Als opvoeden moeilijk is… 
Als je niet meer met elkaar kunnen praten… 
Als problemen van vroeger opspelen…
Als een verlies het gezinsleven bepaalt…
Als een chronische ziekte het gezinsleven bepaalt…
Als een scheiding  moeizaam verloopt…
Als er spanning is in een nieuw samengesteld gezin....
… dan is gezinstherapie een mogelijkheid tot verandering.
Ieder gezin heeft haar eigen geschiedenis en haar eigen verhalen. Ieder gezin kent bijzondere gebeurtenissen die door ieder gezinslid een eigen betekenis worden gegeven.
Soms zijn die gebeurtenissen ingrijpend, pijnlijk en beïnvloeden ze het dagelijkse leven en de manier waarop je met elkaar omgaat. Soms is die manier een vast patroon geworden. Dat patroon kan heel belemmerend zijn als iemand in het gezin het gevoel heeft ‘vast’ te zitten, te moeten voldoen aan. Doorbreken van dat patroon is vaak moeilijk, of eng. Of je weet niet hoe je het kunt doorbreken omdat je niet anders gewend bent.
 
In de gezinstherapie is ruimte voor ieders verhaal. Vaak levert dat verbazing op als gezinsleden van elkaar horen wat er in hen omgaat. Er is ook ruimte voor wat gezinsleden bindt, voor sterke kanten. 
Daarnaast gaat het in de therapie over verwachtingen die gezinsleden van elkaar hebben. Over hoe jullie met elkaar omgaan en met elkaar communiceren, over dat wat knelt of pijn doet, over nare of ingrijpende gebeurtenissen. Patronen worden daardoor duidelijk.
De therapie richt zich op het creëren van nieuwe verhalen en constructieve patronen waardoor gezinsleden op een nieuwe manier met elkaar omgaan. Daardoor ontstaat er ook meer ruimte voor individuele ontplooiing.